Wil je in een andere omgeving de wielren uitdaging aan gaan? Kom dan naar de "Beste van Grunnen".

GOEDE DOEL

Spieren voor spieren

Bij terugkomst ontvang je voor je bijdrage een armband.

Spieren voor Spieren wil alle spierziekten bij kinderen verslaan. Opbrengsten van fondsenwervende activiteiten worden snel en effectief ingezet ten behoeve van onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting.

Spieren voor Spieren heeft als missie: alle spierziekten bij kinderen verslaan.

Dat doen zij op de volgende manieren:

  • Wetenschappelijk onderzoek financieren naar het ontstaan en de genezing van spierziekten bij kinderen en naar de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen om de kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte te verbeteren.
  • Het ondersteunen en verbeteren van de diagnose, behandeling en zorg van spierziekten bij kinderen door middel van financiering van het Spieren voor Spieren Kindercentrum en de expertisecentra.
  • Concrete hulp door Spieren voor Spieren; individuele bijdragen voor (sport)hulpmiddelen
  • Samenwerkingen bevorderen binnen het spierziekte veld met andere fondsen, patiënt verenigingen en de (universitair) medische centra.

Daarnaast zet Spieren voor Spieren zich actief in als het gaat om bewustwording creëren en voorlichting geven over spierziekten bij kinderen. Tot slot werkt Spieren voor Spieren aan het vergroten – en behouden van – eigen naamsbekendheid om de doelstellingen op langere termijn veilig te stellen.

Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren!